Header12.jpg
Trainingen en tennislessen
 

Minitennis en miditennis werd reeds enkele jaren door de Vlaamse Tennisvereniging omgedoopt tot Kidstennis.

KidsTennis is nu het Tennis Vlaanderen-opleidingsconcept voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

De opleiding bestaat uit 5 kleuren waarbij elke kleur voor een bepaald vaardigheidsniveau staat. Per kleur stijgt de moeilijkheidsgraad, worden de terreinen groter en de tennisballen zwaarder.

De beginnende tennisser start in Blauw om uiteindelijk Groen(Geel) te bereiken. De richtleeftijden zijn voor kinderen die instappen op jonge leeftijd (voor Blauw dus op 5 of 6 jarige leeftijd). Spelers die bijvoorbeeld op 9-jarige leeftijd beginnen tennissen, zullen (eventueel) ook starten in Blauw en de kleuren doorlopen. Voor hen zullen de richtleeftijden niet van toepassing zijn, oudere kinderen zullen wellicht ook sneller vorderen dan kleinere kinderen.
Voor de heel, heel kleine kinderen is er voorafgaand ook een niveau Wit. Wit biedt ons de mogelijkheid om kinderen die alsmaar jonger aan de deur van onze tennisclub staan, gepast op te vangen. Want in de Witte lesjes wordt de algemene motorische vorming gestimuleerd zodat het kind spelenderwijs ‘bewust’ wordt van begrippen zoals lichaam, tijd en ruimte. Een goede motorische vorming is immers de basis voor een goede coördinatie en het startpunt voor het aanleren van de verschillende technieken. Een kind dat ‘Wit’ gevolgd heeft, zal sneller en efficiënter leren.

Lentetrainingen     2021

"Gewone" lessen

Deze lessen zijn bedoeld voor de allerjongsten tot en met 9 jaar. Hierin krijgen alle spelers de elementaire basisopleiding en vaardigheden aangeleerd.

Lessen "niet-competitie"

Deze lessen zijn bedoeld voor spelers die eerder kiezen om niet competitief te tennisen.

Vanaf 9 jaar ...

Lessen "competitie"

Bedoeld voor de spelers die gebeten zijn door de tenniscompetitie. Zij spelen bv. interclub en tornooien.

Ook vanaf 9 jaar...

Kidstennis wit - tot en met 5 jaar

in de Witte lesjes wordt de algemene motorische vorming gestimuleerd zodat het kind spelenderwijs ‘bewust’ wordt van begrippen zoals lichaam, tijd en ruimte. Een goede motorische vorming is immers de basis voor een goede coördinatie en het startpunt voor het aanleren van de verschillende technieken. Een kind dat ‘Wit’ gevolgd heeft, zal sneller en efficiënter leren tennissen. Inhoudelijk wordt de klemtoon vooral gelegd op basisoefeningen, coördinatieve en tennisgerelateerde spelletjes waardoor de spelertjes bovenop dus ook veel 'spelen' en 'plezier beleven'.

 Info trainingen 

 • 6 weken gedurende 1 of 2 keer per week

 • Tijdsduur per les : 1 uur

 • Aantal spelers per groep : max. 4 per trainer, streefdoel is 4 maar afhankelijk van organisatorische redenen.

  Prijzen 

​Trainingsgeld op basis van 6 deze 6 weken:

 • Bij inschrijven na     de vervaldag:    €40,00

 • Bij inschrijven voor  de vervaldag: - €10,00 

  Inschrijvingsvoorwaarden

 • Inschrijven kan uiterlijk tot woensdag 7 april 2021 (indien later contact opnemen met game.set.match@telenet.be)

 • De club stelt alle nodige materialen ter beschikking. Dus nog geen racket kopen a.u.b.! Laat U adviseren door de trainer!

 • Je bent de kleur rood ontgroeit? Je kan de club een plezier doen door je kleine racketje aan ons te schenken. Wij gebruiken dit dan voor de kleintjes! Bij voorbaat dank!

 • Lid zijn/worden van TC De Born is verplicht. 

 • Inschrijvingsformulier online "volledig" ingevuld opsturen via deze website. Je krijgt onmiddellijk bevestiging van je aanvraag via een mail (als je mailadres juist werd ingevuld).
  Opm.: verkeerd ingeschreven? Elke nieuwe inschrijving overschrijft automatisch de vorige! Gewoon via de "bevestigings(web)pagina" terug naar de "inschrijvings(web)pagina" gaan via de knop "terug", de meeste gegevens die je invulde staan er nog...)

 Data 

  Betalingsinfo  

 • Aanbieding van de rekening: week van 03/05/2021 (voor iedereen)    

 • De vervaldag van de rekening: 14 dagen

 • Teruggave lesgeld: aangezien de trainerskost doorloopt bij afwezigheid van de speler (bv. ziekte, kwetsuur) kan de vereniging geen korting toestaan voor de verloren lessen. Enkel in zeer ernstige gevallen van langdurige afwezigheid zal de vereniging een tegemoetkoming doen. In dat geval wordt de variabele component van de kostprijs van de verloren trainingen voor de helft gedragen door de vereniging en de andere helft door de speler.

TC De Born, waar gezelligheid troef is

SOCIALE MEDIA

CONTACT

Tel.              :  011 / 68 75 59

Gsm            :  0475 / 69 06 90

E-mail         :  game.set.match@telenet.be

ADRES

TC De Born

Bornedries 66

3800  Sint-Truiden

BANK

Club               :  BE37 2350 1968 2928

Tennisschool :  BE16 0016 7982 4374

© 2020 by 10=Soft.