Header12.jpg
Trainingen en tennislessen
 

Minitennis en miditennis werd reeds enkele jaren door de Vlaamse Tennisvereniging omgedoopt tot Kidstennis.

KidsTennis is nu het Tennis Vlaanderen-opleidingsconcept voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

De opleiding bestaat uit 5 kleuren waarbij elke kleur voor een bepaald vaardigheidsniveau staat. Per kleur stijgt de moeilijkheidsgraad, worden de terreinen groter en de tennisballen zwaarder.

De beginnende tennisser start in Blauw om uiteindelijk Groen(Geel) te bereiken. De richtleeftijden zijn voor kinderen die instappen op jonge leeftijd (voor Blauw dus op 5 of 6 jarige leeftijd). Spelers die bijvoorbeeld op 9-jarige leeftijd beginnen tennissen, zullen (eventueel) ook starten in Blauw en de kleuren doorlopen. Voor hen zullen de richtleeftijden niet van toepassing zijn, oudere kinderen zullen wellicht ook sneller vorderen dan kleinere kinderen.
Voor de heel, heel kleine kinderen is er voorafgaand ook een niveau Wit. Wit biedt ons de mogelijkheid om kinderen die alsmaar jonger aan de deur van onze tennisclub staan, gepast op te vangen. Want in de Witte lesjes wordt de algemene motorische vorming gestimuleerd zodat het kind spelenderwijs ‘bewust’ wordt van begrippen zoals lichaam, tijd en ruimte. Een goede motorische vorming is immers de basis voor een goede coördinatie en het startpunt voor het aanleren van de verschillende technieken. Een kind dat ‘Wit’ gevolgd heeft, zal sneller en efficiënter leren.

Wintertrainingen 2020 - 2021

"Gewone" lessen

Deze lessen zijn bedoeld voor de allerjongsten tot en met 9 jaar. Hierin krijgen alle spelers de elementaire basisopleiding en vaardigheden aangeleerd.

Lessen "niet-competitie"

Deze lessen zijn bedoeld voor spelers die eerder kiezen om niet competitief te tennisen.

Vanaf 9 jaar ...

Lessen "competitie"

Bedoeld voor de spelers die gebeten zijn door de tenniscompetitie. Zij spelen bv. interclub en tornooien.

Ook vanaf 9 jaar...

Kidstennis wit - tot en met 5 jaar

in de Witte lesjes wordt de algemene motorische vorming gestimuleerd zodat het kind spelenderwijs ‘bewust’ wordt van begrippen zoals lichaam, tijd en ruimte. Een goede motorische vorming is immers de basis voor een goede coördinatie en het startpunt voor het aanleren van de verschillende technieken. Een kind dat ‘Wit’ gevolgd heeft, zal sneller en efficiënter leren tennissen. Inhoudelijk wordt de klemtoon vooral gelegd op basisoefeningen, coördinatieve en tennisgerelateerde spelletjes waardoor de spelertjes bovenop dus ook veel 'spelen' en 'plezier beleven'.

 Info trainingen 

 • 20 weken gedurende 1 of 2 keer per week

 • Tijdsduur per les : 1 uur

 • Aantal spelers per groep : 4 tot 6 per trainer, streefdoel is 4 maar afhankelijk van organisatorische redenen

  Prijzen 

  Inschrijvingsvoorwaarden

 • Inschrijven kan uiterlijk tot zondag 6 september 2020 (indien later contact opnemen met game.set.match@telenet.be)

 • De club stelt alle nodige materialen ter beschikking. Dus nog geen racket kopen a.u.b.! Laat U adviseren door de trainer!

 • Je bent de kleur rood ontgroeit? Je kan de club een plezier doen door je kleine racketje aan ons te schenken. Wij gebruiken dit dan voor de kleintjes! Bij voorbaat dank!

 • Lid zijn/worden van TC De Born is verplicht. Indien geen lid bij TC De Born zomer 2020, wordt het lidgeld zomer 2020 bijgeteld op de totaalprijs.

 • Inschrijvingsformulier "volledig" ingevuld opsturen via de website (Knop hieronder). Je krijgt onmiddellijk bevestiging van je aanvraag via een mail (als je mailadres juist werd ingevuld).
  Opm.: verkeerd ingeschreven? Elke nieuwe inschrijving overschrijft automatisch de vorige! Gewoon via de "bevestigings(web)pagina" terug naar de "inschrijvings(web)pagina" gaan via de knop "terug", de meeste gegevens die je invulde staan er nog...)

 • Aanwezig zijn op onze instapdag (in ons clubhuis): zaterdag 10 september van 09.30 uur tot 12.30 uur.

 • Inschrijving enkel geldig bij betaling van een voorschot van € 150,00 per ingeschreven speler per ingeschreven trainingssessie op rekening BE16 0016 7982 4374 (GEBA BE BB) van vzw De Born (= rekening Tennisschool MyTennis!)
  (bv. 2x per week trainen = 2 x € 150,00 = € 300,00 voorschot.

 • Voorschot moet betaald zijn voor 6 september.

 Data 

  Betalingsinfo  

 • Er bestaat de mogelijkheid om de rekening van de groepslessen gespreid te betalen. Deze mogelijkheid wordt toegepast voor spelers die minsten 3 keer per week trainen.

 • Spelers/ouders hebben echter de vrijheid om alles in één keer te betalen bij de eerste rekening.

 • Aanbieding van de rekening:
     - Schijf 1: week van 12/10/2020
       (voor iedereen)
     - Schijf 2: week van 16/11/2020
        indien lesgeld boven €500,00
            Schijf 1 = 60%
            Schijf 2 = 40% van totaal
     - Schijf 3: week van 18/01/2021
       indien lesgeld boven €1000,00
           Schijf 1 = 45%
           Schijf 2 = 35%
           Schijf 3 = 20% van totaal

 • De vervaldag van de rekening: 14 dagen

 Kortingen 

balpenactie met 6 tombola’s die je kan verkopen voor € 2,50/stuk. Het geld mag je houden = € 15,00 reductie voor wie wil. Je mag steeds tombola's bijvragen. De club zorgt voor mooie prijzen zodat je ze gemakkelijk kan verkopen

TC De Born, waar gezelligheid troef is

SOCIALE MEDIA

CONTACT

Tel.              :  011 / 68 75 59

Gsm            :  0475 / 69 06 90

E-mail         :  game.set.match@telenet.be

ADRES

TC De Born

Bornedries 66

3800  Sint-Truiden

BANK

Club               :  BE37 2350 1968 2928

Tennisschool :  BE16 0016 7982 4374

© 2020 by 10=Soft.